Samo za najslađu, uplakanu kockarku, koju volim... Srce je najveći ulog...

Poker i pare

   U pokeru za razliku od drugih igara na sreću, nije neophodno da imate sreće sve vreme, ne treba ni da ste jedan od najboljih, ako ne i najbolji, igrač na svetu. Igrajući poker možete pre svega dobro da se zabavite, isprobate svoje mogućnosti i naravno, ako pametno i dobro igrate možete pristojno čak i više od pristojnog da zaradite.
   Kao što sam ranije rekao igrati poker nije isto kao odlazak u kladionicu, ili igrati igre na sreću kao što su Bingo, Loto, Rulet, Slot... Za razliku od pokera u kom Vi igrate protiv drugih igrača, u ovim igrama igrate protiv sistema kojeg nemožete pobediti, i u svakom slučaju na duži period Vi sigurno gubite.
   Kako u pokeru igrate protiv drugih ljudi, sa svojim vrlinama i manama, verovatnoća dobitka Vam je ista kao i drugim igračima. Ukoliko imate dobro znanje, staloženost i iskustva verovatnoća dobitka Vam se višestruko povećava. Prestaje da zavisi od sreće, jer u prinsipu svi isto dobijamo nekad dobre, nekad lošije karte. Jedino je razlika u tome šta ćete Vi uraditi sa kartama koje dobijete, a razlika u igračima i tj. njihovim kvalitetima, se ogleda u gore navedenim stvarima znanju, iskustvu i stabilnosti ličnosti...
   Poker, kao igra, je mnogo jednostavan. Postoji veliki broj varijacija pokera tj. velik broj igara koji se nazivaju pokerom... Od najpoznatijeg, sa pet karata, svi smo ga igrali dok smo bili klinci...,preko 7 card stud, omaha... i naravno naj od naj, najinteresantniji, najjednostavniji, najlepši od svih, svemogući... što bi jedan od PRO kolega zvani Ljuti gusar rekao almighty (kratka priča o njima, sasvim običnim likovima iz kraja koji su ostvarili taj san... opširnije u nastavku ove teme) Texa Hold'em.
   U vezi ove igre više bih se koncentrisao na strategije i taktike, uopšteno na samu "filozofiju" igre, kao i na praktične primere koje su doživeli PRO kolege...(ako budu hteli to da podele sa nama..., nadam se da hoće), nego na sama pravila igre, njih ću samo da ukratko spomenem tj. na najlakši, najjednostavniji i najbrži način opišem pravila i "rečnik" poketra, onima koji ih neznaju kako bi lakše shvatili šta "filozofiram" u nastavku tj. samu logiku pokera...