Da ne pomešate Hold`em SA limitom (FIXED LIMIT HOLD’EM) i Hold’em BEZ limita (NO LIMIT HOLD’EM) ili sa Hold’em POT limitom (POT LIMIT). Osnovna pravila su ista ali je strategija koja se koristi dosta različita, i igrači sa kojima se suočavate, takodje.
  • U Fixed LIMIT Hold’em-u, ograničena je visina uloga u svakoj partiji. Ukoliko sedite za stolom gde je limit $2/4, u prve dve runde, (Pre-Flop i Flop) svaki ulog (bet) ili moguće podizanje uloga (raise) bi bili 2$. U sledeća dva deljenja (Turn i River), sva ulaganja koja se naprave bi bila 4$. Takodje bet i raise su ograničeni do 3 puta. Najuobičajeniji limiti u igri on-line su: $0,5/$1, $1/$2, $2/$4, $3/$6, $5/$10, $10/$20, $20/$40, $30/$60, $40/$80 i $100/$200.
  • U NO LIMIT Hold’em-u (NL), ne postoji ograničenje količine $ koji možete da uložite u svakom deljenju. Vaš limit je količina novca koju posedujete i možete u svakom deljenju da uložite sve. Jedino što kazino ograničava je maksimalna i minimalna količina novca sa kojom svaki igrač može sesti za sto. Npr. na stolu od $1/2 Bez limita, možete imati minimalno 40$ i maksimalno 200$ u čipovima, što svaki igrač mora imati prilikom sedanja za sto da igra. Napuštajući igru, vaš limit je vaš ostatak. Budite pažljivi kada odlučite da igrate za ovim tipom stola. Ja vam preporučujem da se pre toga dobro pripremite imajući prethodno iskustvo u igri. Nije šala i svaka greška može skupo da vas košta.
  • U POT LIMIT Hold’em-u (PL) Limit je uvek novac koji se nalzi u Pot-u u svakom momentu. Niko ne može ulagati (bet) ili podizati ulog (raise) za veću količinu novca od one koja se nalazi na stolu.