Može se reći da su visoki limiti 10$/20$ i više i da su niski limiti 5$/10$ i manje.

Ono što ću sledeće napisati je uopštena forma o tipovima igre i različitim strategijama koje igrači koriste kod igre sa visokim ili niskim limitom. Uvek postoje izuzeci, drugim rečima uvek morate proceniti tip igre pre nego što sednete za neki sto, nezavisno od limita koji izaberete.

-Visok limit: Uopšteno, igrači su jaki i agresivni. Većina igrača pravi odličnu selekciju karata i često dolazi do podizanja uloga u Pre-flop-u. U ovom tipu igre pobednički potezi su najviše bluff ili semi-bluff i mnogo puta ruka čak ni ne stigne da se pokaže (show-down).

Uglavnom, samo 20-30% igrača dodje do Flop-a.
Generalno vaša strategija sadrži:
  • Raise u  Pre-Flop-u sa dobre pozicije da bi se postigla kontrola ruke.
  • Raise u Pre-Flop-u sa visokim i par srednjih karata da bi se smanjio broj protivnika.
  • Odustati sa osrednjim kartama istog znaka i malim parom, u najčešćem slučaju.
  • Koristiti semi-bluff kao prvenstveno oružje u vašoj igri, koliko u Flop-u toliko i u Turn-u.
-Nizak (low) limit: Obično su opuštenije i pasivnije igre, bez mnogo podizanja uloga (raise) u Pre-Flop-u. Mnogi igrači odigraju skoro svako deljenje sa stavom da svaki par može da donese pobedu. Svaki put kad osvoje sa   ili ,
nastavljaju da igraju čekajući sledeći nalet sreće.

Više od 30% igrača uglavnom vidi Flop i normalno je da ovaj broj dostiže i 40%. Kada je limit 0,50$/1$ i 1$/2$ može lako biti i 50%. Ovi igrači imaju običaj da vide takodje i Turn i River sa povećanom tendencijom za očekivanje kombinacije dobrih karata koje će ih dovesti do pobede.

Kakav uticaj ovo ima na vašu strategiju? Što više igrača bude izbačeno, više ima izgleda da će se stići do prikazivanja River-a, i toliko vaši rezultati česće rastu jer imate najbolje poteze u ovim momentima. Teško je zaplašiti sve protivnike sa ulaganjem (bet) ili sa podizanjem uloga (raise).

Vaša strategija uključuje:
  • Podizanje uloga (raise) u Pre-Flop-u sa premijom od karata (vrlo jake karte), odigrano dobro, čak i u slučaju kada postoji nekoliko protivnika.
  • Manje podizati ulog u Pre-Flop-u sa dobrim kartama, što je bolje sa manje igrača, jer je mnogo teže izbaciti protivnike i odneti pot. Npr. sa osrednjim parom kao 88 ili 77 najbolje je samo pratiti postavljeni ulog (bet) na prvim pozicijama ili ako ste u sredini, ali u igri sa visokim limitom bi trebali podići ulog (raise) da bi regulisali broj protivnika i povećali dobitak.
  • Ići sa kartama istog znaka ili malim parom, u principu na poslednjim pozicijama, sa koje vidite da ima dovoljno igrača koji prate vaš ulog.
  • Morate igrati na sigurno i sa po kojim Bluff-om, jer dok igrate protiv mnogo igrača rizikujete da neko isprati igru i sačeka otvaranje karata.